Британската неонатологична медицинска сестра Люси Летби, която беше осъдена на

...
 Британската неонатологична медицинска сестра Люси Летби, която беше осъдена на
Коментари Харесай

„Убих ги нарочно“: Люси Летби, убила 7 бебета, не получи разрешение да обжалва присъдата си

 

Британската неонатологична здравна сестра Люси Летби, която беше наказана на пожизнен затвор поради убийството на 7 бебета, не получи позволение да апелира присъдата си.

В правосъдната зала част от фамилиите плачеха безшумно. Дори членове на журито бяха очевидно смутени до момента в който слушаха изказванията

Делото завърши през август 2023 година, когато тя беше приета за отговорна за гибелта на 7 новородени и за опита за ликвидиране на други 6 в болница Херзогинята на Честър сред 2015 и 2016 година

Съдебният състав не обоснова решението си, само че то е дефинитивно.

 Честит 24 май! Почитаме делото на светите братя Кирил и Методий 2 мин. Честит 24 май! Почитаме делото на светите братя Кирил и Методий  Времето на празничния 24 май – без кодове 2 мин. Времето на празничния 24 май – без кодове  Километрични опашки на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата – Промахон “ (СНИМКИ и ВИДЕО) 1 мин. Километрични опашки на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата – Промахон “ (СНИМКИ и ВИДЕО)  4 жертви и доста ранени при сриване на постройка на плаж в Майорка (СНИМКИ и ВИДЕО) 1 мин. 4 жертви и доста ранени при сриване на постройка на плаж в Майорка (СНИМКИ и ВИДЕО)  Найден Тодоров: Иска ми се вътре в нас всеки ден от годината да е 24 май 3 мин. Найден Тодоров: Иска ми се вътре в нас всеки ден от годината да е 24 май  В навечерието на 24 май: Светлинно шоу върху фасадата на Националната библиотека (ВИДЕО) 2 мин. В навечерието на 24 май: Светлинно шоу върху фасадата на Националната библиотека (ВИДЕО)  Честит 24 май! Почитаме делото на светите братя Кирил и Методий 2 мин. Честит 24 май! Почитаме делото на светите братя Кирил и Методий  Времето на празничния 24 май – без кодове 2 мин. Времето на празничния 24 май – без кодове  Километрични опашки на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата – Промахон “ (СНИМКИ и ВИДЕО) 1 мин. Километрични опашки на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата – Промахон “ (СНИМКИ и ВИДЕО)  4 жертви и доста ранени при сриване на постройка на плаж в Майорка (СНИМКИ и ВИДЕО) 1 мин. 4 жертви и доста ранени при сриване на постройка на плаж в Майорка (СНИМКИ и ВИДЕО)  Найден Тодоров: Иска ми се вътре в нас всеки ден от годината да е 24 май 3 мин. Найден Тодоров: Иска ми се вътре в нас всеки ден от годината да е 24 май  В навечерието на 24 май: Светлинно шоу върху фасадата на Националната библиотека (ВИДЕО) 2 мин. В навечерието на 24 май: Светлинно шоу върху фасадата на Националната библиотека (ВИДЕО)

Това решение слага завършек на процеса по обжалване на Люси Летби.

34-годишната жена ще бъде съдена наново през юни за един от опитите за ликвидиране през февруари 2016 година

„ Не заслужавам да пребивавам. Убих ги преднамерено, тъй като не съм задоволително добра, с цел да се грижа за тях. Аз съм ужасяващ човек. АЗ СЪМ ЗЛО “ – това написа английската здравна сестра Люси Летби на бележки малко преди да бъде арестувана дефинитивно от управляващите на Острова през ноември 2020 година

Медиите във Англия я дефинират като най-опасният сериен палач.

Снимка: Reuters

Коя е Люси Летби?

Повечето я дефинират като „ тиха и задръстена “ студентка. Приятелите ѝ я познават като момичето, което обича да танцува салса. Семейството ѝ я приема като отдадена щерка, а за доста от пациентите си тя наподобява като надеждна, деликатна и блага здравна сестра.

Това са многото страни на Люси Летби, само че никой, който я познава, не може да повярва, че тя е манипулативен и невъзмутим палач. Още повече, че Люси Летби е един от най-опасните серийни убийци във Англия.

След като следствието на полицията стартира обаче управляващите откриват, че Летби е „ непрекъснато тъмно наличие “ когато се появи покруса. Тя е и единствената връзка сред гибелта на 7 новородени бебета.

Тиха и задръстена студентка, която обича да танцува салса... само че в действителност - невъзмутим умопобъркан

При първите претърсвания на дома ѝ полицията открива бележки, на които самата Летби написа „ АЗ СЪМ ЗЛО “ с огромни букви и „ Аз го направих. Аз ги убих преднамерено! Не съм задоволително добра. Никога няма да се омъжа и да имам свои деца! Никога няма да знам какво е да имаш семейство “.

Снимка: Reuters

Жертвите ѝ включват две момчета близначета от тризнаци, които убива в границите на 24 часа, новородено бебе, което тежи по-малко от 1 кг и момиченце, родено 10 седмици по-рано, което Люси Летби убива на четвъртия опит.

По време на делото излиза наяве, че Летби е убивала новородените бебета като ги е инжектирала с въздух, което довеждало до пръсване на диафрагмата на някои от тях. При различен от случаите Летби се пробва да убие две новородени като отравя храната им с инсулин.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР